Luis Enrique toonde zich woensdagavond zeer verheugd met het optreden van FC Barcelona tegen Manchester City in de achtste finales van de Champions League.

De Catalanen weigerden de 2-1 voorsprong uit de heenwedstrijd te verdedigen. Het overwicht leverde veel kansen én één treffer op, van Ivan Rakitic in de eerste helft: 1-0.

"Dit was een heel speciale avond. Een heel positieve avond bovendien voor ons en voor onze supporters", vertelde Enrique op de persconferentie van de UEFA. "We hebben ons doel bereikt en gokten niet op het resultaat. Talloze kansen om te scoren kregen we."

Volgens Enrique deed de 1-0 zege de verhoudingen geen recht aan, de gemiste penalty van Sergio Agüero in de slotfase ten spijt. "Zeker in de tweede helft domineerden wij."

"Het was dat Joe Hart spectaculair stond te keepen, anders was de score hoger uitgevallen. We zochten heel snel het doel, al had ik soms ook graag gezien dat we de bal wat langer in bezit hielden. Maar als de spelers een kans ruiken om te scoren, gaan ze er gewoon voor."

Messi nam na afloop uitvoerig de tijd om Hart te complimenteren. "Hij redde alles, speelde een briljante wedstrijd. We kunnen hem alleen maar feliciteren daarmee. Gelukkig realiseerden wij ons belangrijkste doel en dat was een ronde verder komen."

Pellegrini

Volgens Manchester City-manager Manuel Pellegrini valt er weinig af te dingen op de kwalificatie van FC Barcelona.

"Maar toch: als Agüero de strafschop had verzilverd, was alles misschien anders gelopen. In het voetbal draait het ook om geluk. FC Barcelona speelde echter fenomenaal, met name Lionel Messi was indrukwekkend."

Pellegrini beseft dat de Engelse landstitel de enige prijs is die zijn ploeg dit seizoen nog kan winnen. "Deze avond is teleurstellend verlopen, maar we zullen ons hiervan herstellen en ons richten op de titel. We staan zes punten achter op Chelsea."

Doelman Hart vindt het 'zonde' dat City zijn kansen niet pakte