Jürgen Klopp vindt het allerminst een ramp dat Borussia Dortmund woensdagavond door Juventus werd uitgeschakeld in de achtste finales van de Champions League.

"Het is helemaal geen probleem, voor genoeg andere teams houdt het deze ronde op", sprak de trainer van Dortmund op de persconferentie van de UEFA na de 3-0 nederlaag in de terugwedstrijd.

"Deze eliminatie doet ons geen pijn. Nu kunnen we ons namelijk volledig richten op de competitie en de beker. Eén ding staat vast: we verdienden het niet om door te gaan in de Champions League."

Na de 2-1 nederlaag in Turijn had Klopp nog goede hoop om de laatste acht te bereiken in het kampioenenbal.

"Maar dan moet je wel op doel schieten, anders is het relatief moeilijk om te scoren. We speelden niet heel slecht, alleen kan ik me geen gevaarlijke acties van ons herinneren."

"Die vroege tegentreffer van Carlos Tevez was het ergste wat ons kon overkomen. Het onheil begon in de derde minuut en het werd daarna niet beter. Dit is een wedstrijd om snel te vergeten."

Allegri

Juventus-coach Massimiliano Allegri denkt dat zijn ploeg bewezen heeft een outsider te zijn voor de eindzege.

"We hebben twee keer ons visitekaartje afgegeven. Nu kijk ik uit naar de loting van vrijdag. Ik ben benieuwd of we een van de 'magische vier' treffen: FC Barcelona, Real Madrid, Paris Saint-Germain of Bayern München."

In de afgelopen seizoenen heerste Juventus in de Serie A, maar bleef succes buiten de landsgrenzen uit.

"Daarom is dit een belangrijke triomf voor ons. We hebben een team uitgeschakeld dat de afgelopen jaren uitstekend presteerde in de Champions League."

Juventus laat Borussia Dortmund kansloos en bereikt laatste acht