De tuchtcommissie van de UEFA buigt zich donderdag over de 'zaak-Feyenoord'. De Rotterdamse club is onder meer racistisch gedrag ten laste gelegd.

Supporters van Feyenoord gooiden op 26 februari tijdens de return in de Europa League tegen AS Roma een opblaasbare banaan op het veld, hetgeen scheidsrechter Clément Turpin opvatte als een racistische actie.

Turpin legde de wedstrijd in De Kuip tijdens de tweede helft voor een kwartier stil, nadat de Feyenoord-fans allerlei voorwerpen op het veld hadden gegooid. Ook daarvoor is de club aangeklaagd, net als voor het blokkeren van trappen in het stadion door supporters.

Feyenoord heeft een uitgebreide verklaring opgestuurd naar de UEFA, vooral met als doel de aanklacht van racisme van tafel te krijgen. Tot het papierwerk behoren ontlastende verklaringen van de Ivoriaanse oud-Feyenoorders Salomon Kalou en Sekou Cissé.

De disciplinaire commissie van de UEFA behandelt de zaak donderdag achter gesloten deuren. Onduidelijk is wanneer de uitspraak volgt.

Ook Salomon Kalou neem het op voor Feyenoord in racisme-zaak