FC Barcelona heeft zich woensdag ten koste van Manchester City geplaatst voor de kwartfinales in de Champions League.

Barcelona won in Camp Nou de return in de achtste finales met 1-0 en was in het heenduel al met 2-1 te sterk voor City.

Destijds was Luis Suarez met twee treffers de grote man aan de kant van de Spanjaarden, nu was dat Lionel Messi. De Argentijn vermaakte het publiek met een aantal prachtige acties en zorgde ook voor het voorbereidende werk bij de 1-0 van Ivan Rakitic.

Barcelona plaatste zich door de dubbele zege op City voor de achtste opeenvolgende keer voor de kwartfinales in het kampioenenbal.

Furieus

De ploeg van trainer Luis Enrique begon furieus aan de wedstrijd. Al na zes minuten raakte Neymar in kansrijke positie de paal. Nog geen vijf minuten later stuitte Messi op de uitstekend keepende Joe Hart.

City kwam er in de eerste helft eigenlijk niet aan te pas. Alleen James Milner was één keer gevaarlijk. Een schot van de Engelsman werd ternauwernood geblokt door Dani Alves.

Na een half uur spelen was het alsnog raak voor Barcelona. Messi vond aan de andere kant van het veld Rakitic, die de bal slim over Hart lobde en de Catalanen op een 1-0 voorsprong schoot.

City mocht van geluk spreken dat de schade voor rust beperkt bleef. Ook Luis Suarez trof het houtwerk en Neymar maakte vlak voor het doel van Hart de verkeerde keuze.

Laag tempo

In het tweede bedrijf van de wedstrijd was het spel van Barcelona een stuk minder aantrekkelijk. De koploper in de Primera Division speelde in een laag tempo en City mocht zowaar hopen op een stunt.

De Engelsen kregen een aantal mogelijkheden, waarvan verreweg de beste voor Sergio Agüero was. De spits versierde in de 78e minuut zelf een strafschop, maar miste vervolgens vanaf elf meter. Doelman Marc-Andre ter Stegen koos de juiste hoek.

City was van slag en Barcelona kwam in de slotfase niet meer in de problemen. Hart bleek andermaal een sta-in-de-weg voor de aanvallers van de thuisploeg.

Eerder voegden Juventus, Atletico Madrid, AS Monaco, Paris Saint-Germain, Real Madrid, FC Porto en Bayern München zich al bij de laatste acht. Vrijdag wordt er geloot.