Juventus heeft Borussia Dortmund kansloos gelaten in de return van de achtste finales in de Champions League.

Juventus zegevierde woensdag in Duitsland met liefst 3-0. De Italianen wonnen het heenduel al met 2-1.

Carlos Tevez eiste de hoofdrol voor zich op. De Argentijnse aanvaller was goed voor twee doelpunten en een assist.

Droomstart

Juventus kende een droomstart in Dortmund. Al na drie minuten was Tevez trefzeker. De oud-speler van Manchester United en City schoot de bal van zo'n twintig meter hard en fraai achter doelman Roman Weidenfeller.

Eigenlijk was de angel toen al uit de wedstrijd. Een sterk verdedigend Juventus kende geen enkele probleem met Dortmund. Het zei dan ook genoeg dat de Duitsers in de 63e minuut voor de eerste keer op goal schoten.

Juventus kreeg wel genoeg mogelijkheden om de score verder uit te breiden. Weidenfeller redde tot twee keer toe bekwaam op schoten van Alvaro Morata, maar was in de zeventigste minuut kansloos op de derde poging van de Spanjaard.

Tevez ontsnapte aan de buitenspelval en legde de bal keurig breed op de meegelopen Morata. Het slotakkoord was tien minuten voor tijd voor Tevez. Met een bekeken schot zette hij Weidenfeller op het verkeerde been en zorgde zo voor de 3-0 eindstand.

Eerder voegden FC Barcelona, Atletico Madrid, AS Monaco, Paris Saint-Germain, Real Madrid, FC Porto en Bayern München zich al bij de laatste acht. Vrijdag wordt er geloot.

'Uitschakeling doet Borussia Dortmund geen pijn'