Dick Advocaat kan niet wachten op zijn debuut als trainer van Sunderland. De 67-jarige Hagenaar is onder de indruk van de Premier League-club.

"Je ziet al bij de ontvangst hoe groot de club is. Goed georganiseerd. De academie waar ze trainen is nog maar vijf jaar oud. Dat ziet er geweldig uit. Het stadion heb ik nog niet gezien, maar dat schijnt ook geweldig te zijn. De eerste twee dagen waren goed", laat Advocaat aan de NOS weten.

De ervaren oefenmeester werd maandag aangesteld als opvolger van de ontslagen Gus Poyet. Advocaat was al een aantal weken in gesprek met de nummer zeventien van Engeland en had dan ook verwacht dat Poyet eerder de laan uitgestuurd zou worden.

"Maar dat deden ze dus niet. Poyet was een trainer die heel erg op zichzelf was gericht. Ze zochten nu iemand met ervaring, die wel weet wat er te koop is. Voor deze periode durfden ze geen risico te nemen met een onervaren trainer", aldus Advocaat.

De voormalig trainer van onder andere PSV en AZ vindt dat hij de komende maanden niets heeft te verliezen. "Ik vind het hartstikke leuk om te doen en die salarissen die ik dan lees, daar klopt helemaal geen bal van. Dat was voor mij helemaal niet belangrijk."

Noodzaak

Advocaat zegt dat hij 'in principe' in de zomer weer vertrekt bij Sunderland. "Als ik de berichten hier hoor en lees zijn ze al met een jongere trainer bezig. Normaal gesproken ben ik hier maar twee maanden."

Advocaat weet dat het voor zijn nieuwe club noodzaak is om in de Premier League te blijven. "Ze hebben een stadion waar 50.000 mensen in kunnen, met alles erop en eraan. Als je het verschil ziet wat je krijgt aan tv-gelden als je degradeert, dat is enorm."

"Ik heb de spelers ook voor gehouden of ze in de Championship willen spelen. Iedereen wil toch in de Premier League spelen? Je wil er toch bij horen?"