Champions League

City moet Engelse malaise voorkomen in Barcelona

Manchester City moet woensdagavond bij de return in de achtste finales van de Champions League voorkomen dat er geen enkele Engelse club doordringt tot de laatste acht.

Liverpool werd al in de groepsfase uitgeschakeld terwijl Arsenal en Chelsea in de eerste knock-outronde strandden. City kwam nooit eerder tot de kwartfinale van het belangrijkste Europese bekertoernooi,

Het gebeurde vijf keer eerder dat er geen Premier League-clubs bij de laatste acht zaten, van 1993 tot en met 1996 en in 2013. City moet in de uitwedstrijd tegen FC Barcelona een 2-1 achterstand uit het thuisduel wegpoetsen.

In 2008 en 2009 stonden er nog vier Engelse clubs in de kwartfinale. Het laatste gloriejaar van de Premier League was 2011, toen drie van de laatste acht teams afkomstig waren uit Engeland. De teruggang diende zich in 2012 al aan met één kwartfinalist, al werd Chelsea wel eindwinnaar.

Barcelona kan zich tegen City juist voor de achtste keer op rij plaatsen voor de kwartfinales, een record. Alleen Manchester United en Real Madrid deden dat eerder zevenmaal achter elkaar. Liverpool schakelde de Catalanen in 2007 voor de laatste keer uit in de achtste finales.

Tip de redactie