Eredivisie

‘Bruikbaarheid NAC-stadion op langere termijn onduidelijk’

Trillingen van voetbalfans in het NAC-stadion levert geen gevaren op. Dat blijkt uit een second opinion over de constructie van het stadion die de gemeente Breda de afgelopen periode liet uitvoeren.

Dat schrijft wethouder Bernie van den Berg in een brief aan de raad.

Het EK voor vrouwen in 2017 komt niet in gevaar. Uit de concept-rapportage van die second opinion blijkt wel dat Adviesbureau Den Boer CCI vraagtekens plaatst bij de 'bruikbaarheid van het stadion op langere termijn’.

De technische achtergronden gaat hij donderdagavond in een ingelaste bijeenkomst voor de raad toelichten. Raadsleden kunnen dan ook vragen stellen.

“Bij bruikbaarheid hebben we het onder meer over het functioneren op langere termijn van de constructie bij normaal gebruik, comfort van gebruikers en het uiterlijk van het bouwwerk”, aldus Van den Berg in de raadsbrief.

Omdat de second opinion geen eenduidig advies oplevert, gaat de wethouder een opdracht uitschrijven voor een nader onderzoek.

Van den Berg verwacht dat er over zes maanden duidelijkheid moet zijn over wat er met het stadion zou moeten gebeuren om het weer toekomstbestendig te maken.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie