Ricardo Kishna maakt voor de Europa League-return tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk weer deel uit van de selectie van Ajax. Daarnaast is Nicolai Boilesen fit genoeg om donderdag in actie te komen in de Arena.

"Kishna zit weer bij de selectie. De lucht is geklaard", zei Ajax trainer Frank de Boer woensdag op de persconferentie in de aanloop naar de terugwedstrijd in de achtste finales.

De 20-jarige buitenspeler werd afgelopen zondag tegen sc Heerenveen nog buiten de selectie gelaten na een woordenwisseling met De Boer op de training. "Hij beseft dat dat niet al te slim was. En verder is het klaar. Het is ook niet zo dat er een verschrikkelijke ramp gebeurd is."

Door de terugkeer van Kishna is de selectie nagenoeg compleet. Boilesen is op tijd hersteld van de enkelblessure die hij zondag opliep tegen Heerenveen en ook Niklas Moisander is weer fit nadat een enkelkwetsuur hem in Friesland van spelen afhield.

Kolbeinn Sigthorsson kan na bijna anderhalve maand afwezigheid weer speelminuten maken. De IJslander, die kampte met een knieblessure, maakte maandag al zijn rentree bij Jong Ajax. Voor Richairo Zivkovic, Lucas Andersen en Quincy Menig is geen plek in de selectie.

"Qua personele bezetting ziet het er allemaal erg goed uit. We missen alleen Niki Zimling en Viktor Fischer nog", wist De Boer, die met Ajax de 1-0 nederlaag van vorige week in Oekraïne moet zien goed te maken.

Geen blamage

Omdat Ajax moet winnen, verwacht De Boer dat zijn ploeg het spel moet gaan maken in de Arena. "Dnjepr zal niet vol druk gaan zetten. Wij moeten scoren, maar niet in de fuik lopen waar zij op hopen. Het is dus zaak zorgvuldig te zijn. Niet naïef druk zetten, maar wel het baltempo hoog houden."

Ricardo van Rhijn noemde het treffen van donderdag met Dnjepr de wedstrijd van het jaar voor Ajax. Ook De Boer vindt dat de belangen groot zijn. "Als we nog iets van het seizoen willen maken zou het fantastisch zijn als we doorgaan. En misschien komt dan in de volgende ronde wel de wedstrijd van het jaar."

"En als we het niet redden dan is dat uiteraard heel jammer. Een blamage? Nee, dat niet. Maar wel een heel grote teleurstelling."

Het duel tussen Ajax en Dnjepr begint donderdagavond om 21.05 uur en staat onder leiding van de Wit-Russische arbiter Alexei Kulbakov. Een dag later is de loting voor de kwartfinales van de Europa League.

Bekijk het programma in de Europa LeagueDnjepr mist zieke hoofdtrainer Markevitsj in Amsterdam