Serie A

Voorzitter noodlijdend Parma gearresteerd

De voorzitter van het noodlijdende Parma is woensdagochtend gearresteerd op verdenking van witwassen.

De arrestatie van Giampietro Manenti is onderdeel van een groter onderzoek naar 'maffiapraktijken' met geld, meldt het Italiaanse persbureau Ansa.

Naast de preses van de bijna failliet verklaarde Serie A-club zijn tegen 21 personen maatregelen genomen en zestig huizen in diverse steden doorzocht.

Manenti kon de club onlangs een kapitaalinjectie van 5 miljoen euro geven om het seizoen uit te spelen. Volgens de openbaar aanklager heeft de voorzitter een bedrag van rond de 4,5 miljoen euro op oneerlijke wijze verkregen. Het zou door een bende van fraudeurs via valse creditcards zijn weggeroofd bij een Zwitserse bank.

Parma, hekkensluiter in de Italiaanse competitie, kan al maanden de salarissen niet betalen door geldgebrek en kan alleen door inspanningen van andere clubs nog wedstrijden spelen.

Rechter

De rechter bepaalt donderdag of het aangevraagde faillissement wordt goedgekeurd. Parma kreeg vorige week nog twee punten in mindering.

Aanvoerder Alessandro Lucarelli benadrukte nogmaals dat de situatie zeer pijnlijk is, maar weigerde om op de arrestatie van zijn voorzitter te reageren.

"Elke dag dat we dit moeten doormaken is een klap in ons gezicht. Ik hoop echt dat het snel over is, want we kunnen het niet meer aan. Natuurlijk is het moeilijk om te spelen, het is een zootje."

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie