Champions League

Monaco-trainer Jardim weigert Wenger hand te schudden

AS Monaco-trainer Leonardo Jardim heeft zich tijdens de Champions League-wedstrijden tegen Arsenal gestoord aan het gebrek aan respect bij de Londenaren.

"Wij mogen nu feestvieren omdat Arsenal ons in de eerste wedstrijd niet het respect heeft gegeven dat we verdienen", zei Jardim na de 2-0 nederlaag van zijn ploeg dinsdag in eigen stadion. Doordat Monaco drie weken geleden in Londen met 3-1 won gaat de club uit de Ligue 1 toch door.

Jardim doelde met zijn kritiek vooral op Arsenal-trainer Arsène Wenger, die hij na beide wedstrijden in de achtste finales van het miljoenenbal geen hand gaf.

"In Londen wilde ik dat nog wel, maar toen weigerde hij. Daarom had ik vandaag niet echt de behoefte om hem de hand te gaan schudden."

Loting

In tegenstelling tot Wenger noemde Jardim het verdiend dat de Monegasken doorgaan naar de laatste acht. "We hebben maximaal geprofiteerd van de winst in de heenwedstrijd. Alle credits gaan naar de spelers. Het is een beloning."

In 2004 stond Monaco voor het laatst in de kwartfinales van de Champions League en toen stoomde de club door naar de eindstrijd. Desondanks denkt Jardim dat andere ploegen nu graag Monaco treffen.

"Ik weet zeker dat alle andere teams hopen dat ze ons loten. Niemand had gedacht dat we zo ver zouden komen."

Bekijk het programma van woensdag in de Champions League

Tip de redactie