Eredivisie

Ajax en Bazoer mondeling akkoord over contractverlenging

Ajax heeft met Riechedly Bazoer een mondeling akkoord bereikt om zijn in 2016 aflopende contract te verlengen.

Dat bevestigde trainer Frank de Boer woensdag naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf.

"Ik had niks anders verwacht en ben hartstikke blij dat hij langer bij ons zal blijven", aldus De Boer een dag voor de return tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk in de Europa League.

"Riechedly ontwikkelt zich heel goed en ik denk dat dit de juiste keuze is. Hij kan uitgroeien tot een belangrijke speler voor Ajax."

Vier of vijf jaar

De 18-jarige middenvelder en zijn management spraken dinsdag met directeur voetbalzaken Marc Overmars en afgesproken werd om een vier- en een vijfjarig contract uit te werken, waarbij dat laatste de voorkeur heeft.

Mocht het tot een definitief akkoord komen, dan is Bazoer de volgende van een groot aantal A-selectiespelers die voor langere tijd is vastgelegd door Ajax. Eerder deze week verlengde Lucas Andersen zijn contract tot 2018 en eind vorig jaar tekenden Jasper Cillessen (2018) en Anwar El Ghazi (2019) voor jaren bij.

Bazoer maakte eind vorig jaar pas zijn eredivisiedebuut voor Ajax, maar veroverde vervolgens snel een basisplaats. De geboren Utrechter kwam twee jaar geleden over uit de jeugdopleiding van PSV.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie