Champions League

Wenger ondanks uitschakeling tevreden over Arsenal

Arsène Wenger weigerde te treuren nadat hij dinsdagavond met Arsenal werd uitgeschakeld in de achtste finales van de Champions League.

Voor het vijfde jaar op rij wisten 'The Gunners' niet door te dringen tot de kwartfinales, maar bij de Franse manager overheerste de trots na de overwinning op zijn voormalige werkgever AS Monaco (2-0).

"We hebben precies gespeeld zoals we voor ogen hadden en na de eerste helft had het al gespeeld moeten zijn", zegt Wenger, die zijn ploeg één goal tekort zag komen in Stade Louis II, tegen Sky Sports.

Niet alleen de gemiste kansen zorgden er echter voor dat het Europese avontuur van Arsenal strandde in Frankrijk, meent de 65-jarige oefenmeester. "We waren vooral in de eerste helft ook wat ongelukkig met beslissingen van de scheidsrechter."

Hoewel verdediger Per Mertesacker aangaf dat de beste ploeg uiteindelijk aan het langste eind trok, vindt Wenger dat zijn ploeg meer aansprak maakte op een plek bij de laatste acht.

"Ik wil niet te teleurgesteld klinken, maar ik vind niet dat Monaco het verdiende om door te gaan. Als ik kijk naar het aantal doelpogingen over twee wedstrijden, dan denk ik dat het team met de minste defensieve fouten doorgaat."

Arsenal komt in Monaco nipt tekort voor kwartfinaleplaats

Tip de redactie