Champions League

Arsenal komt in Monaco nipt tekort voor kwartfinaleplaats

​Arsenal is voor het vijfde opeenvolgende seizoen uitgeschakeld in de achtste finales van de Champions League.

De 'Gunners' moesten tegen AS Monaco minimaal drie keer scoren om de kwartfinales te halen. Dat bleek net iets te veel gevraagd van de ploeg van manager Arsène Wenger: 2-0.

Arsenal begon met aanvallende intenties aan de return. Dat moest ook wel na de afgang van drie weken geleden op eigen veld (3-1).

Ondanks een licht overwicht en wat aardige kansen wilde de gewenste snelle openingstreffer voor Arsenal niet vallen. Wel werd duidelijk dat de defensie van Monaco, met doelman Maarten Stekelenburg op de bank, minder ongenaakbaar was dan de ene tegentreffer op eigen veld in de groepsfase deed vermoeden.

Na ruim een halfuur kreeg het vertrouwen bij Arsenal een flinke impuls door een doelpunt van Olivier Giroud, die goed anticipeerde op een rebound bij doelman Danijel Subasic (1-0). Voor de Franse spits was het zijn zevende treffer in de laatste acht duels van zijn ploeg.

Monaco kwam pas na de rust wat meer aan voetballen toe, maar Arsenal bleef de gevaarlijkste ploeg. Met een vrije trap en een afstandsschot was Mesut Özil dicht bij de 2-0. De tweede treffer viel alsnog in de 79e minuut en kwam op naam van Aaron Ramsey, waarna goalie Subasic het sensationele derde doelpunt van Giroud ternauwernood nog voorkwam.

Wenger ondanks uitschakeling tevreden over Arsenal

Tip de redactie