Champions League

Atletico Madrid na strafschoppen verder in Champions League

Atletico Madrid heeft zich dinsdag gekwalificeerd voor de kwartfinales van de Champions League. De Spanjaarden waren na strafschoppen te sterk voor Bayer Leverkusen.

De eerste ontmoeting in de achtste finales van het Europese kampioenenbal eindigde drie weken geleden in een 1-0 overwinning voor de Duitsers.

Omdat in de return in Madrid na 120 minuten spelen dezelfde stand op het scorebord stond dankzij een treffer van Mario Suarez, moesten penalty's voor de beslissing zorgen in Estadio Vicente Calderon.

Hoewel Bayer Leverkusen met een voorsprong begon aan de tweede ontmoeting, wist het dat het een zware opgave zou worden. 'Atleti' won 20 van de 22 laatste Europese wedstrijden op eigen veld en incasseerde de laatste tegentreffer een jaar geleden.

Atletico kreeg na 23 minuten echter al een tegenvaller te verwerken. Doelman Moya moest met een blessure naar de kant en werd vervangen door Jan Oblak. Toch zorgde Suarez vier minuten later voor de belangrijke goal nadat hij de bal plotseling voor zijn voeten kreeg na een hoekschop.

De achtste finales CL van dinsdag in beeld

Penalty's

Ondanks de aanvallende intenties van de Spanjaarden, vorig jaar nog verliezend finalist tegen stadgenoot Real, hield Leverkusen lang stand en dwong het een verlenging af. Ook daarin slaagde Atletico er niet in om de Duitse defensie te kraken en dus moesten strafschoppen de beslissing brengen.

Die werden net iets beter genomen door de Spanjaarden (3-2), waardoor het Europese avontuur van Bayer Leverkusen strandde in de achtste finales.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie