Van den Herik vindt dat Feyenoord-leiding moet opstappen

Voormalig Feyenoord-voorzitter Jorien van den Herik vindt dat de huidige clubleiding moet opstappen vanwege incompetentie ten aanzien van de nieuw- of verbouwplannen van De Kuip.

Dat zegt de oud-preses van de Rotterdammers dinsdag in NRC Handelsblad. "Ik ben een supporter die teleurgesteld vaststelt dat men niet uitblinkt in koersduidelijkheid."

Vorige week werden de renovatieplannen van bouwbedrijf BAM afgeblazen na maandenlang overleg. Daardoor behoort zowel verbouwing als volledige nieuwbouw weer tot de mogelijkheden voor Feyenoord.

De 71-jarige Van den Herik, die tussen 1992 en 2006 de scepter zwaaide in De Kuip, heeft echter weinig vertrouwen in de huidige beleidsbepalers.

"Ik lees alleen de trieste verwachting dat de aansluiting met Ajax en PSV nog jaren zal duren. Afgewisseld met af en toe zo'n onverstandig tsjakka-kreetje dat bij de bouw van een stadion de spelerssalarissen verdubbeld gaan worden, zonder enige cijfermatige onderbouwing."

Feyenoord beschikt momenteel over een spelersbudget van ongeveer 12 miljoen euro, maar hoopt met een nieuw stadion uit te komen rond de 25 miljoen euro.

Niet alleen de directie van Feyenoord en het stadion moeten het ontgelden bij Van den Herik. Hij pleit ook voor het opstappen van de raden van commissarissen. "Gezien het feit dat juist ook zij zich nadrukkelijk bij dit besluit manifesteren."

Landmark

De voormalig voorzitter was zelf in de jaren 90 betrokken bij een grote verbouwing van De Kuip, maar heeft nu een voorkeur voor nieuwbouw. "Maar dan moet het wel een landmark worden zoals bijvoorbeeld het Opera House in Sydney.

"Ik vind ook dat de stad Rotterdam - die zich terecht profileert als een van de grootste havens in de wereld en als grootste van Europa - een dergelijk stadion zou moeten realiseren."

Een renovatie zou bij een gebrek aan financiële middelen ook moeten kunnen, vindt Van den Herik. "Een vernieuwbouw met behoud van alles wat De Kuip zo bijzonder maakt."

"Maar wat je ook doet, de hamvraag blijft: wordt de club er financieel beter van? Die kansen schat ik met de huidige rentestanden hoger in dan een paar jaar geleden", aldus Van den Herik, die vindt dat Rotterdam meer de leiding moet nemen.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie