Eredivisie

Andersen verlengt contract bij Ajax tot medio 2018

Lucas Andersen heeft dinsdag zijn contract bij Ajax met twee jaar verlengd. De nieuwe verbintenis loopt tot medio 2018.

De Deen had eerder nog een overeenkomst tot medio 2016. Het nieuwe en verbeterde contract van Andersen gaat met terugwerkende kracht in op 1 januari 2015.

"Ik denk dat het goed gaat met mijn ontwikkeling. Bij Ajax kan ik nog heel veel bereiken", aldus Andersen op de website van zijn club.

"Ik heb veel gespeeld dit seizoen en vind dat ik nu een tien keer betere speler ben dan vorig jaar. Maar ik moet nog beter en zal nog harder werken om mijn ontwikkeling door te trekken. De beste Lucas hebben jullie nog niet gezien."

"Het is mooi dat veel bepalende spelers hun contract hebben verlengd. Mijn doel is om ook één van hen te worden. Met deze groep kunnen we nog mooie dingen bereiken."

Directeur voetbalzaken Marc Overmars is optimistisch over de toekomst van de 20-jarige speler. "Wij hebben heel veel vertrouwen in hem. Lucas is een enorm talent, en moet nu een volwassen speler worden. Dat is de volgende stap."

Andersen kwam in de zomer van 2012 over van het Deense Aalborg BK. Vooralsnog speelde hij 48 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax, waarin hij vier keer scoorde.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie