Inzaghi wil ondanks kritiek zo lang mogelijk bij AC Milan blijven

Filippo Inzaghi wil zo lang mogelijk trainer van AC Milan zijn. De Italiaan zag zijn ploeg maandag opnieuw verliezen, nu van Fiorentina (2-1), maar ziet nog perspectief.

"Ik hoop dit werk nog dertig jaar te blijven doen. Milan heeft zo veel voor me gedaan, ik wil hier zo lang mogelijk blijven", zei Inzaghi dinsdag. "Ik houd van dit werk, ook al brengt het af en toe avonden als deze met zich mee."

Volgens Italiaanse media wil de clubleiding van Milan, dat Marco van Ginkel huurt van Chelsea, maatregelen nemen als de prestaties van de club niet verbeteren. Inzaghi, die Clarence Seedorf in juni verving als oefenmeester, ziet een stijgende lijn.

"Ik heb eindelijk mijn AC Milan weer gezien, we speelden op de manier zoals we dat graag willen en ook kunnen. Ik ben teleurgesteld in het resultaat, maar we moeten ons positieve optreden in gedachten houden."

Van Ginkel

Van Ginkel had tegen Fiorentina een basisplaats, maar kon ook niet voorkomen dat de ‘Rossoneri’ opnieuw puntverlies leidde. Milan kreeg in de slotfase twee doelpunten tegen. "Het was heel stil in de kleedkamer", bekende Van Ginkel na afloop.

"Iedereen geloofde dat we deze wedstrijd konden winnen, maar uiteindelijk staan we weer met lege handen. Zaterdag spelen we thuis tegen Cagliari, dan moeten we winnen."

Met 35 punten neemt AC Milan de tiende plaats in de Serie A in, op grote afstand van de posities die recht geven op Europees voetbal.

Bekijk de stand in de Serie A

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie