Wenger wil dat Arsenal gelooft in wonder tegen AS Monaco

Arsenal-manager Arsène Wenger legt zich nog niet meer bij een dreigende uitschakeling in de achtste finales van de Champions League. Zijn ploeg moet dinsdagavond een ruime achterstand goedmaken in de return bij AS Monaco.

"We staan er niet goed voor, maar krijgen nog wel een kans om onze fouten van in de thuiswedstrijd goed te maken'', zegt Wenger, die drie weken geleden in de thuiswedstrijd met 3-1 onderuit ging tegen zijn oude ploeg.

De Fransman weet dat het moeilijk wordt om minimaal drie keer te scoren in het Stade Louis II, want Monaco kreeg in de groepsfase geen enkel doelpunt tegen in thuiswedstrijden.

"Monaco heeft een heel sterke uitgangspositie, maar wij hebben de ervaring, de wil en het geloof dat we het kunnen doen", aldus Wenger. "Als we niet geloofden dat we door konden gaan, dan waren we hier niet."

"De statistieken spreken niet in ons voordeel, daar zijn we ons van bewust. Maar statistieken hoeven niet altijd alles te zeggen. Ik heb er vertrouwen in."

Volgens verdediger Per Mertesacker waren de 'Gunners' mentaal niet klaar voor de thuiswedstrijd. "Dat kon je voelen vanaf het eerste fluitsignaal. Je merkte dat we druk voelden en dat we daar niet mee konden omgaan. Sindsdien zijn we er echter flink op vooruit gegaan."

Video: Arsenal gelooft in wonderen

Jardim

Jardim waarschuwt Monaco, de huidige nummer vier van de Franse competitie, dat de kwartfinales nog niet bereikt zijn.

"We benaderen deze wedstrijd zoals elke andere. We staan in de 'rust' met twee doelpunten voor, maar dit zal onze moeilijkste wedstrijd van het seizoen worden."

AS Monaco-Arsenal begint dinsdagavond om 20.45 uur.

Bekijk het programma in de Champions League

Tip de redactie