Guardado wil volgens technisch directeur Brands bij PSV blijven

PSV wil snel met Valencia praten over een transfersom van Andres Guardado. Volgens technisch directeur Marcel Brands wil de gehuurde Mexicaan zelf graag blijven.

Guardado wilde zondag na het thuisduel met FC Groningen (2-1), waarbij de supporters hem verrasten met een sfeeractie, zelf nog weinig kwijt over zijn toekomst.

"Andres wil graag blijven. We komen er wel uit met hem, maar er is nog geen principe-akkoord", bevestigde Brands maandag echter op de clubsite van PSV.

Volgens de technisch directeur kan Valencia echter nog voor struikelblokken zorgen bij de onderhandelingen over een definitieve overgang van de middenvelder.

"Dat Andres wil blijven, dat is natuurlijk een belangrijk argument. De vraag is nu of we aan de wensen en eisen van Valencia kunnen voldoen. Daarbij gaat het er vooral om hoe hoog de transfersom zal zijn."

2016

PSV wil niet te veel voor de 28-jarige Guardado betalen, omdat hij over een paar jaar waarschijnlijk niet meer voor veel geld te verkopen is.

Bij Valencia heeft de Mexicaanse international nog een contract tot medio 2016. Guardado kwam eerder uit voor Deportivo La Coruña en Bayer Leverkusen.

Tip de redactie