Tuchtcommissie stelt onderzoek in naar uitspraken PSG-spits Ibrahimovic

De tuchtcommisschie van de Franse bond stelt een onderzoek in naar de uitlatingen van Paris Saint-Germain-spits Zlatan Ibrahimovic zondag na de met 3-2 verloren wedstrijd tegen Girondins de Bordeaux.

Dat meldt de Franse bond maandag. Donderdag zal bekend worden gemaakt of Ibrahimovic bestraft wordt.

De Zweedse spits haalde zondag na de nederlaag in Bordeaux hard uit. ''In vijftien jaar heb ik in dit schijtland nog geen goede scheidsrechter gezien'', foeterde hij. ''Dit land verdient PSG niet.''

Mochten zijn uitspraken leiden tot een schorsing dan mist Ibrahimovic mogelijk de topper op 5 april tegen Olympique Marseille.

Excuses

De woede-uitval heeft er al toe geleid dat de Franse minister van sportzaken Patrick Kanner excuses eiste van Ibrahimovic. De aanvoerder van PSG ging kort daarna door het stof:

''Mijn uitlatingen waren niet gericht tegen Frankrijk of de Franse bevolking'', gaf hij te kennen. ''Ik had het over voetbal en over niets anders. Ik sprak in een boze bui. Het spijt mij als mensen zich door mij beledigd hebben gevoeld.''

Marine Le Pen, partijleidster van het extreemrechtse Front National, liet in een reactie weten dat het haar beter lijkt als Ibrahimovic uit Frankrijk vertrekt.

"Mensen die Frankrijk als een strontland zien, kunnen dit land verlaten. Zo simpel is het", aldus Le Pen.

Tip de redactie