Ajax kan tegen Dnjepr beschikken over Moisander, Boilesen twijfelgeval

Ajax kan donderdag in de Europa League-return tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk weer beschikken over Niklas Moisander. Nicolai Boilesen is een twijfelgeval voor het duel in de Arena.

Moisander ging zaterdag op de training door zijn enkel. Hoewel hij zondag nog op het wedstrijdformulier stond voor het uitduel bij sc Heerenveen, haakte hij na de warming-up toch af.

Dinsdag zal de Finse aanvoerder behandeld worden bij Ajax en de club verwacht dat hij een dag later weer mee kan trainen.

Voor Boilesen wordt het moeilijker om op tijd fit te zijn voor de terugwedstrijd in de achtste finales. De Deen raakte tegen Heerenveen geblesseerd aan beide enkels. Hij kampt met een kneuzing aan zijn rechterenkel en een verrekking in zijn linker.

Viergever

Nick Viergever, die tegen Heerenveen geschorst was, lijkt de meest logische vervanger voor Boilesen. Maar hij kan ook centraal uit de voeten en kreeg daar de afgelopen weken de voorkeur boven Moisander.

Ook in de eerste wedstrijd tegen Dnjepr begon Viergever centraal achterin in de basis. Ajax verloor het duel in de Oekraïnse hoofdstad Kiev met 1-0.

De return in de Arena begint donderdag om 21.05 uur.

Van Rhijn: 'Dnjepr-thuis wedstrijd van het jaar voor Ajax'

Tip de redactie