Van Gaal voorspelt bloedstollend slot Premier League-seizoen

Louis van Gaal denkt dat Manchester United verzeild is geraakt in een bloedstollende strijd om de plekken twee tot en met vijf in de Premier League.

"Het is echt een rat race. We staan maar twee punten achter op nummer twee Manchester City", zegt de manager in de Manchester Evening News na de 3-0 zege op Tottenham Hotspur.

"Of City het nu leuk vindt of niet, zij doen ook mee aan deze race. Het is goed voor ons, goed voor de fans en goed voor de media, want er is genoeg om over te schrijven. De titel acht ik niet haalbaar voor ons, daarvoor is de achterstand op Chelsea (acht punten, red.) te groot."

De nummers één en tot en met drie van de Premier League kwalificeren zich rechtstreeks voor de Champions League, de nummer vier neemt deel aan de voorronde.

Manchester United is er na een jaar afwezigheid op gebrand terug te keren in het kampioenenbal.

Herstel

Volgens verschillende Engelse media speelde de ploeg van Van Gaal tegen Tottenham Hotspur z'n beste wedstrijd van dit seizoen.

"We hebben lang gewacht op zo'n wedstrijd", erkende Van Gaal. "Maar ik weet niet of dit ons beste duel was. Daarvoor moet ik de video bekijken. In elk geval herstelden we ons van de nederlaag in de FA Cup tegen Arsenal die we volledig aan onszelf te wijten hadden."

Van Gaal weigert een voorspelling te doen over de uitkomst van de strijd om de felbegeerde Champions League-tickets.

"Ik leef van wedstrijd tot wedstrijd. Volgende week gaan we op bezoek bij Liverpool. Ik meen dat United de afgelopen jaren niet vaak heeft gewonnen op Anfield Road."

Bekijk de stand en het programma in de Premier League

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie