De Jong laat volgende penalty PSV aan Wijnaldum of Guardado

Luuk de Jong zal na zijn tweede misser op rij voorlopig geen strafschop meer nemen bij PSV. De volgende keer staat waarschijnlijk Georginio Wijnaldum of Andres Guardado achter de bal.

"Natuurlijk wil ik graag de volgende nemen, maar nu ik twee keer gemist heb, is de volgende aan de beurt. Ik verdien het nu niet echt meer om ze te nemen", zegt De Jong.

De spits van PSV zag zijn inzet zondag tegen FC Groningen (2-1 winst) gekeerd worden door doelman Sergio Padt, waardoor hij voor het eerst in zijn loopbaan twee keer op rij een strafschop niet benut heeft. Vorige maand miste hij al in de Europa League-wedstrijd tegen Zenit Sint-Petersburg.

"Tegen Zenit ging de keeper vrij vroeg naar de hoek. Daarom wachtte ik tegen FC Groningen even, maar ik schoot hem niet ver genoeg naar links. Dom van me."

Training

De Jong was juist eerste op de lijst geworden nadat Memphis Depay twee keer had gemist. Tegen FC Groningen bood Guardado zich nog aan.

De Jong: "Maar ik wilde hem zelf nemen. En bovendien beslist Wijnaldum als aanvoerder altijd wie de strafschop neemt. Guardado neemt ze op de training vrij aardig en hij wist dat ik al een keer gemist had. Maar als Wijnaldum zegt dat ik hem neem, dan is daar verder ook geen discussie meer over."

Wijnaldum vond het ook te ver gaan om na één gemiste strafschop meteen iemand anders aan te wijzen. "Dat was wel wat erg snel geweest", aldus de aanvoerder. Na de tweede misser van De Jong zal er wel iets veranderen.

"We zullen het er nog over hebben, maar ik denk dat de volgende keer Guardado of ik aan de beurt is. Degene die van ons tweeën het best in de wedstrijd zit, zal hem nemen."

Gehuurde Isimat-Mirin staat open voor langer verblijf bij PSV | Guardado onder de indruk van actie PSV-supporters

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie