Zaakwaarnemer Mino Raiola is verbaasd over het feit dat Ricardo Kishna om disciplinaire redenen buiten de selectie is gelaten voor het competitieduel van Ajax met sc Heerenveen.

"Ik heb geen enkel idee wat er aan de hand is", aldus Raiola zaterdagavond tegen de NOS. "We hebben een vermoeden dat het te maken heeft met een warming-up, maar dat is belachelijk. Sinkgraven en Kishna hebben op dezelfde manier warmgelopen."

Kishna kwam afgelopen donderdag in het Europa League-duel met Dnjepr Dnjepropetrovsk als invaller in het veld voor Lasse Schöne. 

De linksbuiten voerde later een gesprek met trainer Frank de Boer. Daar zou het volgens Raiola zijn misgegaan. "Dat het bij één van de partijen in het verkeerde keelgat is geschoten."

Niet fijn

Raiola klaagde al eerder over de situatie van Kishna bij Ajax. Volgens de belangenbehartiger van onder anderen Zlatan Ibrahimovic en Mario Balotelli begrijpen De Boer en het 20-jarige talent elkaar niet goed.

"De laatste twee maanden was de relatie tussen De Boer en Kishna eigenlijk heel erg goed, maar nu komt dit weer. Dat is gewoon niet fijn, ook niet voor de speler zelf. Het is nog geen druppel die de emmer doet overlopen, maar de emmer wordt wel vol."

Vooral de manier waarop Ajax naar buiten heeft gecommuniceerd dat Kishna buiten de selectie is gelaten, leidt tot ergernis bij Raiola. "De Boer heeft volgens mij niks aan Kishna laten weten. Dat vind ik heel vreemd. Er is ons niks uitgelegd en dat hoort wel te gebeuren."

Een eventueel vertrek van Kishna uit Amsterdam is voorlopig niet aan de orde. "Er is geen enkele club waarmee wij in onderhandeling zijn. En dat had Kishna ook niet in gedachten. Tot gisteren was alles goed."

Ajacied Kishna mist duel met Heerenveen om disciplinaire redenen