NAC Breda heeft zaterdagavond in eigen huis de degradatiekraker tegen Go Ahead Eagles met 1-0 gewonnen. Adnane Tighadouini bezorgde zijn ploeg in de blessuretijd van de wedstrijd drie punten.

Het is de tweede overwinning na de winterstop voor de ploeg van trainer Robert Maaskant. Door de zege komt NAC op gelijke hoogte met nummer zestien Heracles en bedraagt het gat met Go Ahead nog maar één punt.

De ploeg van trainer Foeke Booy, die na dit seizoen vertrekt uit Deventer, leed de vierde nederlaag op rij.

In de wetenschap dat Go Ahead in de voorgaande tien competitieduels slechts vier keer tot scoren was gekomen, stuurde Booy in Breda vier aanvallers het veld in.

Alex Schalk (ex-NAC) fungeerde achter de driemansvoorhoede als schaduwspits. Hij kreeg in de achtste minuut meteen een grote kans, maar tikte de bal naast. Het meeste gevaar van de Eagles voor rust kwam van buitenspeler Jules Reimerink, die op de rechterflank zijn tegenstander Rémy Amieux vaak de baas was.

De eindpass richting het Brabantse strafschopgebied, waar Marnix Kolder gretig op zijn kans wachtte, was bij de bezoekers echter meestal onzuiver.

Seuntjes

Ook NAC had moeite om tot een goede aanval te komen. Alleen van Mats Seuntjens ging de nodige dreiging uit. De vleugelspits dwong doelman Mickey van der Hart in de eerste helft twee keer tot een redding. Aanvalsleider Erik Falkenburg (ex-Go Ahead) verprutste in de 33e minuut een vrije kopkans.

Van goed voetbal was in het typerende degradatieduel in Breda geen sprake. De strijdlust was aan beide kanten groot en die inzet leidde overal op het veld tot veel persoonlijke duels. Mede daardoor leden de twee nerveuze ploegen voortdurend balverlies in de opbouw.

Ook na rust konden de Eagles de offensieve instelling en opstelling niet uitbuiten. NAC was de iets betere ploeg, maar verzuimde de score te openen. Demy de Zeeuw en Tighadouini waren dicht bij de 1-0.

Doelman Jelle ten Rouwelaar hield Schalk na ruim een uur van scoren af. Meer dan 0-0 leek er voor beide ploegen niet in te zitten, totdat Tighadouini in blessuretijd alsnog toesloeg: 1-0.

Zondag

Hekkensluiter FC Dordrecht kan zondagmiddag om 16.45 uur het gat met NAC weer verkleinen tot vier punten. Dan moet de ploeg van de kersverse trainer Jan Everse wel in eigen huis zien te winnen van Feyenoord. 

Eerder op zondagmiddag staat er nog een belangrijke wedstrijd op het programma in de onderste regionen van de eredivisie. ADO Den Haag ontvangt om 12.30 uur Heracles Almelo.

Tighadouini: 'Vlak voor tijd scoren is het allermooiste' | Bekijk de uitslagen en de stand in de eredivisie