Hakim Ziyech was zaterdag tegen PEC Zwolle (2-0) met een assist en een goal niet voor het eerst dit seizoen erg belangrijk voor FC Twente. De spelmaker was blij dat zijn ploeg eindelijk weer eens een wedstrijd won.

"Het werd wel tijd", gaf Ziyech na de eerste zege van de Tukkers in zeven competitiewedstrijden toe in gesprek met FOX Sports. "Dit is voor iedereen zeker een opluchting."

"Als je zes wedstrijden niet wint, dan neemt de spanning toe. En die spanning werd deze wedstrijd alleen maar groter omdat het na 75 minuten nog 0-0 stond. Die 1-0 gaf een heerlijk gevoel."

Renato Tapia kopte in de 77e minuut de openingstreffer binnen uit een hoekschop van Ziyech, waarna de aanvaller vijf minuten later zelf de tweede treffer maakte.

De oud-speler van sc Heerenveen was er tijdens de wedstrijd niet gerust op dat het goed zou komen voor Twente. "We waren wel de bovenliggende partij, maar ik had niet direct het gevoel dat het onze kant op zo vallen. Gelukkig scoren we dan uit een standaardsituatie."

Ziyech staat in zijn eerste seizoen in Enschede nu al op acht goals en negen assists. "Persoonlijk gaat het wel lekker, maar ik kijk niet naar mezelf. Het gaat om het team."

Bekijk de stand en het programma in de eredivisie | FC Twente wint van PEC na zes competitieduels zonder zege