Louis van Gaal gelooft nog dat hij met Manchester United op de tweede plaats in de Premier League kan eindigen. De Nederlander vindt dat zijn ploeg het aan zijn stand verplicht is om zich te plaatsen voor de Champions League.

United bezet momenteel nog de vierde plek op de ranglijst met vijf punten achterstand op rivaal Manchester City, dat tweede staat.

De komende weken wacht Van Gaal een zwaar programma met wedstrijden tegen Tottenham Hotspur, Liverpool, Chelsea en City. De coach van onder meer Robin van Persie kijkt met vertrouwen uit naar de lastige serie duels.

"De komende weken worden beslissend. Een aantal clubs staat zo dicht bij elkaar op de ranglijst. We kunnen nog als tweede of derde eindigen. Het verschil is niet zo groot, geloof ik", zei Van Gaal op een persconferentie.

"Manchester United is één van de teams die in de Champions League moeten spelen." 

Progressie

Hoewel Van Gaal veel kritiek krijgt van onder meer Paul Scholes, denkt de voormalige bondscoach dat de spelers van United op het juiste moment in vorm zullen zijn.

"We hebben er vertrouwen in dat we de doelen bereiken die we aan het begin van het seizoen gesteld hebben. Ik heb veel vertrouwen in mijn spelers. Tijdens de trainingen zie ik dat we progressie geboekt hebben. Maar er is een groot verschil tussen trainingen en wedstrijden."

"We moeten wachten op een belangrijke zege in een topwedstrijd. Dan doen we misschien wat meer vertrouwen op om onze andere duels te winnen."

Bekijk de stand in de Premier League