Ajax-trainer Frank de Boer heeft de beschikking over een fitte selectie in de aanloop naar het uitduel met sc Heerenveen van zondag.

De Amsterdammers speelden donderdagavond in Kiev nog in de achtste finales van de Europa League tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk (1-0 verlies). Volgens De Boer hebben zijn spelers daar geen blessures bij opgelopen.

Jasper Cillessen, Lasse Schöne en Davy Klaassen lieten de uitlooptraining op vrijdag aan zich voorbij gaan, maar zijn volgens de oefenmeester gewoon inzetbaar tegen Heerenveen.

"Iedereen is fit om zondag te spelen", aldus de oefenmeester. "Lasse had een trap op zijn voet gekregen, die was een beetje opgezet. Maar het is niets ernstigs. Voor de rest is iedereen ongeschonden de wedstrijd uitgekomen."

Spectaculair

Volgens De Boer kan het publiek zich zondag opmaken voor een leuke wedstrijd. "Heerenveen speelt met ups en downs. Dwight Lodeweges laat zijn team in ieder geval heel aanvallend voetballen. Met name in het Abe Lenstra Stadion levert dat altijd spectaculaire duels op."

Ajax is de nummer twee van de eredivisie. Het heeft 56 punten uit 26 duels en geeft daarmee elf punten toe op koploper PSV. Heerenveen verzamelde tot dusver 41 punten en staat op de zevende plaats.

Aanvaller Larsson terug bij Heerenveen tegen Ajax | Bekijk de stand in de eredivisie