Joachim Löw heeft zijn contract als bondscoach van Duitsland met twee jaar verlengd tot en met het WK van 2018 in Rusland.

Dat bevestigt de Duitse voetbalbond vrijdag.

De 55-jarige Löw is al sinds 2006 keuzeheer van 'Die Mannschaft', die hij afgelopen jaar naar de wereldtitel loodste in Brazilië.

"Ik heb al diverse keren gezegd dat het voor ons een enorme uitdaging en motivatie is om een vervolg te geven aan ons succes in Brazilië. Ons jonge team heeft nog genoeg groeimogelijkheden, dat geldt ook voor het grootste deel van onze spelers", aldus Löw.

"Samen met mijn assistent Thomas Schneider, keeperstrainer Andreas Köpke en teammanager Olivier Bierhoff werk ik nog steeds met veel plezier met het team."

Jeugd

Bierhoff verlengde zijn contract met de Duitse bond tot medio 2020. Hij blijft teammanager en wordt verantwoordelijk voor de jeugdopleiding van de Duitse bond.

In de EK-voorronde bezet Duitsland de tweede plaats in poule D, op drie punten van lijstaanvoerder Polen.

Löw had de Duitse nationale ploeg al 118 interlands onder zijn hoede. Alleen Sepp Herberger (167 interlands) en Helmut Schön (139 interlands) fungeerden vaker als coach van de 'Mannschaft'.

In die 118 interlands leidde Löw zijn ploeg tachtig keer naar de zege, werd er 21 keer gelijkgespeeld en zeventien keer verloren.