PSV kan zondag in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen weer beschikken over Karim Rekik en Adam Maher. 

Rekik is hersteld van de hamstringblessure die hij vorige maand opliep in het uitduel met AZ. Ook Maher kampte met een hamstringkwetsuur. De middenvelder miste daardoor de wedstrijd van vorige week bij Go Ahead Eagles (3-0 winst).

Tegenover de terugkeer van het tweetal staat de afwezigheid van Santiago Arias. De rechtsback van PSV is nog steeds niet hersteld van zijn voetblessure. 

"Het herstel van Arias duurt ook wat langer dan verwacht", zei trainer Phillip Cocu vrijdag op de persconferentie in de aanloop naar het duel met FC Groningen.

Schaars

Ook Stijn Schaars, die door een knieblessure al bijna een jaar aan de kant staat, is nog altijd niet klaar voor zijn rentree in de hoofdmacht.

Cocu: "Maar met Schaars gaat het wel de goede kant op. Hij heeft laatst weer negentig minuten gespeeld met Jong PSV en kwam zonder klachten uit die wedstrijd. Fysiek ging het goed. Het is nu een kwestie van ritme opdoen."

Koploper PSV treft met FC Groningen de nummer acht van de eredivisie, die een week geleden met 2-0 won van FC Dordrecht. "Ze hebben ook behoorlijk wat kwaliteit in huis", vindt Cocu. 

"Maar bij ons zijn de resultaten goed en dat zie je terug bij de spelers, die plezier uitstralen op de training. Als we op dezelfde manier spelen als tegen Ajax, met flair en een hoog tempo, dan is de kans denk ik groot dat we drie punten gaan pakken."