Feyenoord kan zondag in het uitduel met FC Dordrecht niet beschikken over Jean-Paul Boëtius. De aanvaller is niet op tijd hersteld van de blessure die hij maandag opliep in een duel met de beloften van de Rotterdammers. 

De verwachting is dat Boëtius wel fit zal zijn voor de topper volgende week in De Kuip tegen PSV. "FC Dordrecht komt te vroeg, maar het gaat wel de goede kant op met Boëtius", zei trainer Fred Rutten vrijdag op de persconferentie.

Naast Boëtius mist Feyenoord Colin Kazim-Richards en Sven van Beek zondag op bezoek bij de hekkensluiter. De spits, die tot de Turkse voorselectie behoort voor de interland tegen Oranje kampt nog altijd met de hamstringblessure die hij opliep in het Europa League-duel met AS Roma.

Van Beek is geschorst nadat hij vorige week tegen NAC Breda (3-0 winst) zijn vijfde gele kaart van dit seizoen kreeg. het lijkt erop dat Khalid Boulahrouz hem centraal achterin zal vervangen. Rutten: "Dat is een logische gedachte."

Nelom

Tegenover de afwezigheid van de aanvallers staat de terugkeer van Miquel Nelom. De linksback is weer fit nadat hij vorige week tegen NAC Breda (3-0 winst) moest toekijken door een liesblessure.

Rutten in het duel met de Bredanaars wel een kentering. ''Ons spel zag er toen misschien niet heel sprankelend uit, maar zeker over de tweede helft was ik wel tevreden. Toen zag ik weer de rust in het elftal die ik graag wil zien bij ons.''

Met FC Dordrecht treft Feyenoord zondag opnieuw een ploeg uit de lagere regionen van de eredivisie, maar Rutten waakt voor onderschatting. "Dat komt ook doordat dit een kleine derby is. Daarin spelen vaak andere dingen mee dan in andere wedstrijden. Maar we gaan naar Dordrecht om drie punten te pakken."

FC Dordrecht tegen Feyenoord begint zondag om 16.45 uur en staat onder leiding van arbiter Richard Liesveld.

FC Dordrecht-trainer Everse vol goede moed voor duel met Feyenoord | Overzicht: Programma en feiten van de komende eredivisieronde