Jan Everse is pas sinds dinsdag in dienst bij FC Dordrecht, maar gaat al vol goede moed het duel met Feyenoord van zondag in.

"Natuurlijk heeft Feyenoord meer kwaliteit, maar dat is geen garantie voor een overwinning. Waarom zouden wij niet van hen kunnen winnen?", vraagt Everse zich vrijdag in gesprek met FOX Sports af.

"Feyenoord verloor enkele weken geleden ook al van Heracles (2-0, red.) in een belabberde wedstrijd, dus kansloos zijn we niet."

Volgens Everse zijn er verschillende factoren waardoor Dordrecht, dat verdediger Matthew Steenvoorden van Feyenoord huurt, in het voordeel kan zijn.

"Er komt onderschatting bij en ook het spelen op kunstgras vinden ze misschien niet fijn", somde de 61-jarige trainer van de hekkensluiter in de eredivisie op.

Ongeslagen

FC Dordrecht is thuis nog ongeslagen in 2015. Het won van Excelsior (1-0) en Go Ahead Eagles (2-0) en speelde met 0-0 gelijk tegen sc Heerenveen en ADO Den Haag.

Naast Everse heeft ook Steenvoorden daarom hoop op een goed resultaat tegen zijn werkgever. "We gaan voor de drie punten, maar een punt zou ook mooi zijn. Ik denk dat het reëel is."

Voor Dordrecht is het zaak dat het zo snel mogelijk punten gaat pakken, wil de ploeg niet na een seizoen weer degraderen. De club staat vier punten achter op nummer zeventien NAC Breda en zeven punten achter op Heracles Almelo, dat zestiende staat.

De wedstrijd tegen Heracles staat voor 4 april op het programma en een week later kruist Dordrecht de degens met NAC.

Overzicht: Programma en feiten van de komende eredivisieronde