Feyenoord-aanvaller Colin Kazim-Richards is door bondscoach Fatih Terim opgenomen in de voorlopige selectie van Turkije voor het EK-kwalificatieduel met het Nederlands elftal op zaterdag 28 maart.

Kazim-Richards speelde voor het laatst voor zijn land in november 2011 onder bondscoach Guus Hiddink. De Turk, die in Londen werd geboren, speelde in totaal 35 interlands. 

De 28-jarige aanvaller debuteerde in 2007, toen was Terim eveneens bondscoach. Een jaar later was hij basisspeler op het EK 2008, waar Turkije de halve finales haalde.

Momenteel kampt Kazim-Richards met een hamstringblessure. Hij liep de kwetsuur op in het door Feyenoord met 2-1 verloren Europa League-duel met AS Roma. 

De 28-jarige Turk, die elf keer scoorde voor Feyenoord in 28 duels, liet vorige maand al weten graag terug te willen keren in de nationale ploeg. "Als ik zo blijf presteren en scoren bij Feyenoord hoop ik dat ik een oproep krijg van Terim. Volgens mij ben ik in het buitenland de meest trefzekere Turk."

Turkije staat vierde in poule A met vier punten uit vier duels. Nederland staat derde met twee punten meer. Oranje ontvangt de Turken in de Amsterdam Arena.