Trainer Frank de Boer baalde donderdagavond na de nederlaag van Ajax tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk (1-0) vooral van het gegeven dat zijn ploeg er niet in was geslaagd te scoren. 

''Het is geen goede uitgangspositie als je met een achterstand van 1-0 aan een return moet beginnen'', zei de coach van de Amsterdammers na afloop. ''Zelfs als je verliest met 2-1, dan heb je voor eigen publiek aan een zege van 1-0 voldoende."

Nu moet Ajax minstens twee keer scoren om Dnjepr uit te schakelen. Drie keer zelfs, als de bezoekers uit Oekraïne ook in de Arena het net weten te vinden.

''Dat is niet eenvoudig tegen een ploeg die goed verdedigt", weet De Boer. "Ik heb daarom een slecht gevoel over deze nederlaag. Toch moeten we in een uitverkochte Arena in staat zijn meerdere doelpunten te maken.''

Dan zal Ajax in ieder geval meer kansen moeten creëeren en beter met de mogelijkheden om moeten gaan. Zo misten Thulani Serero en Joël Veltman in Kiev scherpte voor het doel. 

''Dat was jammer, want ook op dit slechte veld hadden we een beter resultaat kunnen halen. We moeten volgende week sowieso beter met de kansen omgaan.''

Veltman houdt hoop na nederlaag: 'Nog niks aan de hand' | Pover Ajax met 1-0 onderuit bij Dnjepr in Europa League