Zlatan Ibrahimovic haalde woensdagavond na het Champions League-duel tussen Chelsea en Paris Saint-Germain uit naar de spelers van de Londenaren.

De Zweed kreeg al in de eerste helft een rode kaart voor een overtreding op Oscar. Na zijn sliding vroegen Chelsea-spelers aan scheidsrechter Björn Kuipers om in te grijpen.

"Opeens stonden alle spelers van Chelsea bij me in de buurt. Ik had veel baby's om me heen", vertelt Ibrahimovic aan de BBC.

De Zweed is het niet eens met de rode kaart. "Ik wist niet of ik boos moest worden of juist in lachen uit moest barsten. Toen ik de rode kaart zag dacht ik: hij weet niet wat hij doet."

Paris Saint-Germain sleepte ondanks een numeriek nadeel een 2-2 gelijkspel uit het vuur, voldoende voor een plaats in de kwartfinales.

Mourinho

Chelsea-manager José Mourinho vindt dat Ibrahimovic niet moet worden geschorst.

"Ik sprak hem na afloop en hij vertelde me dat hij zijn sliding geen reden voor een rode kaart vindt", aldus Mourinho. "Ibrahimovic is altijd eerlijk."

"Zelf heb ik het niet gezien, maar het zou mooi zijn als de UEFA de schade van deze fout kan beperken. Zlatan verdient het de kwartfinales te spelen."

Persconferentie na Chelsea-Paris Saint-Germain:
Persconferentie na Chelsea-Paris Saint-Germain:

Mourinho noemt uitschakeling Chelsea verdiend | Van der Wiel baalt van reserverol: 'Voor mij ook een verrassing'