Gregory van der Wiel was woensdagavond blij dat Paris Saint-Germain zich via Chelsea plaatste voor de kwartfinales van de Champions League, maar de Nederlander baalde dat hij het grootste gedeelte van de return vanaf de bank moest bekijken.

"Ik heb niets gehoord van de trainer", wees Van der Wiel na het spectaculaire 2-2 gelijkspel op Stamford Bridge bij de NOS naar de reserverol die Laurent Blanc hem toebedeelde. "Voor mij was het ook een verrassing."

De oud-Ajacied is normaal gesproken een basisspeler bij PSG, maar in Londen kreeg de Braziliaan Marquinhos de voorkeur als rechtsback. Hij vond het niet prettig dat die keuze niet aan hem uitgelegd is.

"Het hoort niet om op deze manier gepasseerd te worden. Ik vind het niet gebruikelijk dat er niets gezegd wordt, maar blijkbaar is dat hier wel zo. Het is erg jammer dat ik niet mocht spelen, want dit zijn de wedstrijden wanneer je er wilt staan."

Gek

Van der Wiel mocht in de voorlaatste minuut van de verlenging nog wel invallen, maar daardoor miste hij al het spektakel in de eerste 118 minuten, met onder meer een rode kaart voor Zlatan Ibrahimovic en PSG dat twee keer terugkwam van een achterstand.

"Het verloop van de wedstrijd was niet normaal. De rode kaart, twee keer achterkomen en twee keer toch weer gelijkmaken; het was gek vandaag."

Van der Wiel vond het onterecht dat landgenoot Björn Kuipers Ibrahimovic na een halfuur uit het veld stuurde na een stevige tackle op Chelsea-middenvelder Oscar.

"Ik vond het geen rode kaart, ze gingen beiden met een sliding naar de bal. Zlatan raakte hem, maar het was niet zijn opzet om Oscar te blesseren."

De international zag vanaf de bank ook dat Chelsea niet profiteerde van de manmeersituatie. "Zij konden ook tegen tien man niet het spel maken, daar hebben ze de ploeg niet voor. Ze bleven op de counter spelen.''

Tiental PSG schakelt Chelsea uit na kraker in Champions League | Ibrahimovic evenaart CL-record Davids door rode kaart Kuipers