Bayern München heeft zich ondanks het vroege uitvallen van Arjen Robben simpel geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. De Duitsers wonnen in München met liefst 7-0 van Sjachtar Donetsk.

Bayern speelde bijna de hele wedstrijd met een man meer door de snelste rode kaart ooit in de Champions League voor Sjachtar-verdediger Oleksandr Koetsjer.

Mede daardoor liep de thuisclub uit naar een monsterscore. Thomas Müller (twee), Jérôme Boateng, Franck Ribéry, Holger Badstuber, Robert Lewandowski en Mario Götze verzorgden de productie.

De monsterzege was ruim voldoende voor Bayern om door te bekeren na de 0-0 drie weken geleden bij de heenwedstrijd in Lviv.

Arjen Robben moest zich in de negentiende minuut laten wisselen met lichte blessure.

Overtreding

De return kon niet slechter beginnen voor Sjachtar Donetsk. Centrale verdediger Koetsjer kreeg al in de derde minuut rood voor een overtreding op Mario Götze in het strafschopgebied. Scheidsrechter William Collum uit Schotland oordeelde dat de Duitser een duidelijke scoringskans werd ontnomen.

Aan de cruciale overtreding ging een aanval vooraf die werd opgezet door de gretige Robben met steun van Ribéry.

Het was de start die coach Pep Guardiola voor ogen had met zijn uiterst offensieve tactiek om een plek in de kwartfinale van de Champions League op te eisen. Behalve de twee buitenspelers stonden ook Götze, Lewandowski en Müller in de basis. De laatste schoot de penalty binnen.

Robben kwam vlak daarna net tekort om een voorzet van Lewandowski in een leeg doel te glijden, waarna Sjachtar-trainer Mircea Lucescu ingreep en verdediger Serhiy Kryvtsov bracht voor aanvallende middenvelder Taison.

Meevaller

Dat het voor rust bij een treffer van Boateng bleef, was een meevaller voor de Oekraïners. Robben maakte dat niet actief meer mee. Hij greep na een dik kwartier naar de achterkant van het linkerdijbeen en ruimde uit voorzorg het veld.

In de tweede helft ging het meteen hard. Ribéry en Müller, met zijn 26e doelpunt in de belangrijkste Europese competitie, voerden de productie verder op.

Daarna was het wachten op de rentree van Philipp Lahm, vier maanden na diens enkelbreuk. Die houden de fans tegoed. Ze stelden zich tevreden met goals van Badstuber, Lewandowski en Götze.

Geblesseerde Robben valt snel uit bij Bayern München | Koetsjer verbreekt record met snelle rode kaart