De rode kaart die Oleksandr Koetsjer woensdag kreeg in de return tegen Bayern München is de snelste ooit gegeven in de Champions League.

De Schotse scheidsrechter William Collum stuurde de verdediger van Sjachtar Donetsk al na drie minuten uit het veld wegens een overtreding op Mario Götze in het strafschopgebied.

De snelste rode kaart tot dusver was voor Valérien Ismaël van Werder Bremen. Hij kon in het duel met Internazionale in september 2004 na vijf minuten inrukken. Ismaël deelt het dubieuze record met Craig Bellamy van Newcastle United. Die moest in november 2002 even snel het veld ruimen, eveneens tegen Inter.

Thomas Müller benutte de toegekende penalty na de overtreding van Koetsjer. De 26e maakte hij na rust en kwam daarmee op gelijke hoogte met zijn voormalig clubgenoot Mario Gomez, de tot dusver productiefste Duitser in het belangrijkste Europese toernooi. Deze scoorde 23 keer voor Bayern en driemaal in dienst van VfB Stuttgart.

Bayern won de wedstrijd in de Allianz Arena met liefst 7-0 en plaatste zich voor de kwartfinales van de Champions League.

Geblesseerde Robben valt snel uit bij Bayern München | Bayern via monsterscore tegen Sjachtar naar kwartfinales