Paris Saint-Germain heeft woensdagavond Chelsea door een 2-2 gelijkspel na verlenging uitgeschakeld in de achtste finales van de Champions League. Arbiter Björn Kuipers speelde een hoofdrol in Londen.

Thiago Silva maakte in de 24e minuut van de verlenging het beslissende doelpunt. De 2-2 was vanwege de uitdoelpunten genoeg voor PSG na de 1-1 drie weken geleden in Parijs.

De bezoekers waren ook in de reguliere speeltijd al teruggekomen van een achterstand. David Luiz, ex-Chelsea, maakte vier minuten voor tijd de late openingstreffer van Gary Cahill ongedaan.

Eden Hazard zette de ploeg van José Mourinho in de 96e minuut vanaf elf meter weer op voorsprong, maar dat bleek niet voldoende.

Kuipers viel niet alleen op door het geven van de strafschop voor de 2-1. De Nederlander gaf na een halfuur rood aan Zlatan Ibrahimovic en deelde in totaal zeven gele kaarten uit. Bovendien verzuimde hij David Luiz (PSG) en Diego Costa (Chelsea, tot twee keer toe) eveneens van het veld te sturen.

Video: Paris SG overwint Chelsea met tien man

Persconferentie na Chelsea-Paris Saint-Germain:
Persconferentie na Chelsea-Paris Saint-Germain:

Verbijstering

Coach José Mourinho van Chelsea had het een dag voor de kraker op Stamford Bridge al voorspeld: Kuipers zou zijn handen meer dan vol krijgen aan het duel. De Portugese trainer kreeg volledig gelijk.

Na ruim een halfuur maakte Ibrahimovic een onnodig harde sliding op eigen helft op Oscar. Belaagd door bijna het hele elftal van Chelsea trok Kuipers meteen rood, tot verbijstering bij de spelers van Paris SG.

PSG-verdediger David Luiz deelde in de eerste helft een elleboogstoot uit aan Diego Costa. Het incident ontging de Nederlandse arbitrage, waardoor de Braziliaan ontsnapte aan rood.

Vlak voor de rust trachtte de sluwe Costa na een halsbrekende solo een strafschop bij Kuipers te versieren. De Tukker trapte echter niet in het toneelstukje van de Spaanse spits.

Slaande beweging

Met tien man was de Franse kampioen zeker niet de mindere ploeg. In de 58e minuut was Paris SG dicht bij de openingstreffer. Edinson Cavani omspeelde doelman Thibaut Courtois knap, maar het schot van de spits uit Uruguay ketste via de binnenkant van de paal voorlangs het Engelse doel.

Kuipers verzuimde in de 73e minuut Costa rood te geven na een harde charge op Thiago Silva.

Na het doeltreffende schot van Cahill in de 81e minuut leek de strijd beslist, maar uitgerekend Luiz kopte vijf minuten later de gelijkmaker binnen (1-1).

Daarna ontging Kuipers een bewuste duw van Costa. De slaande beweging van Thiago Silva in de 95e minuut naar de bal ontging hem niet. Hazard benutte de strafschop, 2-1. Thiago Silva kopte Paris SG alsnog naar de laatste acht: 2-2.

Gregory van der Wiel begon op de bank bij PSG en mocht de laatste twee minuten van de verlenging meedoen.

Van der Wiel baalt van reserverol: 'Voor mij ook een verrassing' | Ibrahimovic evenaart CL-record Davids door rode kaart Kuipers