Deniz Türüç lijkt aan zijn laatste seizoen bezig bij Go Ahead Eagles, ondanks dat zijn contract in Deventer doorloopt tot medio 2016.

"Eerst wil ik er alles aan doen Go Ahead in de eredivisie te houden, maar daarna is het, denk ik, tijd om afscheid te nemen", aldus Türüç woensdag tegen VI.

"Dat denkt de club ook. Logisch: als de club nog iets aan me wil verdienen, dan is dit het moment om te gaan. Ik ben ambitieus en toe aan een volgende uitdaging."

De 22-jarige middenvelder met Turkse roots is bezig aan zijn derde seizoen in de hoofdmacht van de Deventenaren. Naar verluidt is er vanuit Tukije interesse. 

"Het liefst maak ik eerst nog een stap in Nederland. Maar je weet hoe het werkt: als er een echt grote club uit Turkije komt, kun je daar ook moeilijk nee tegen zeggen."

Mocht het daadwerkelijk tot een vertrek van Türüç komen dan is hij waarschijnlijk een van de vele spelers die Go Ahead komende zomer verlaat. 

Het contract van liefst dertien spelers loopt af. Daarnaast liet trainer Foeke Booy vorige week weten dat hij aan zijn laatste seizoen bezig is in de Adelaarshorst.