Klaas-Jan Huntelaar hield dinsdagavond ondanks de uitschakeling in de achtste finales van de Champions League met Schalke 04 een redelijk goed gevoel over aan de 4-3 zege bij Real Madrid.

"We hebben een goede prestatie geleverd", ze Huntelaar tegenover de NOS. De Oranje-international maakte vijf minuten voor rust de 2-1 en tekende zes minuten voor tijd voor de 4-3 eindstand die voor Schalke net niet genoeg was om de 2-0 nederlaag van drie weken eerder in Duitsland weg te poetsen.

"Het was jammer dat we na de 2-1 alsnog met 2-2 gingen rusten, want we hadden op dat moment nog maar één doelpunt nodig. Dat was een slecht moment van ons, we gaven het veel te makkelijk weg."

Dat Schalke na de 3-2 van Karim Benzema veerkracht toonde, stemde Huntelaar wel tevreden. "We zijn goed doorgegaan en hebben nog gewonnen. Misschien zat er zelfs nog iets meer in", doelde hij op de kansen die Schalke in de slotfase nog kreeg om er 5-3 van te maken.

Fluitconcerten

Vanaf de eerste minuut had Huntelaar met zijn ploeg het gevoel dat er iets te halen viel in het Bernabeu. "Zo gingen we het veld in en dat zag je ook terug. We zetten ze onder druk en kregen mogelijkheden."

Tijdens de wedstrijd merkte Huntelaar bovendien dat Real niet in beste doen is. Regelmatig waren er striemende fluitconcerten in Bernabéu, waar na het verlies zaterdag bij Athletic Bilbao (1-0) de tweede nederlaag op rij werd geleden door Real.

"Je kon merken dat ze niet zelfverzekerd waren. Daarvan probeerden we te profiteren, maar dat is dus helaas net niet gelukt."

Ancelotti geeft fluitende Real Madrid-fans gelijk