Klaas-Jan Huntelaar is er dinsdagavond net niet in geslaagd om met Schalke 04 door te dringen tot de kwartfinales van de Champions League.

In Bernabeu werd er in een spectaculair duel met 4-3 gewonnen van Real Madrid. Drie weken eerder was het heenduel in Gelsenkirchen echter in 2-0 geëindigd voor de Madrilenen.

Huntelaar was twee keer trefzeker in het treffen met zijn oude club. Hij zette Schalke na veertig minuten op een 2-1 voorsprong en maakte vlak voor tijd de 4-3.

Bij rust was er dinsdag al vier keer gescoord in Madrid, waarvan twee keer door beide ploegen. In de tweede helft kwam Real Madrid voor het eerst op voorsprong, maar Schalke toonde veerkracht.

Real verzuimde door de nederlaag het record van meeste zeges op rij in de Champions League over te nemen van Bayern München. Het blijft staan op tien overwinningen, hetzelfde aantal als Bayern in 2013.

Verdiend

Schalke was zeker niet de mindere in Madrid. Na twintig minuten bracht Christian Fuchs zijn ploeg verdiend op voorsprong. Huntelaar liet een voorzet slim lopen en het schot van Fuchs was doelman Iker Casillas te machtig.

Vijf minuten later was het echter al weer gelijk. Cristiano Ronaldo kopte raak uit een hoekschop, maar Schalke liet zich niet van de wijs brengen. Een paar minuten voor rust zette Huntelaar zijn ploeg verdiend op een 2-1 voorsprong.

Enkele seconden eerder trof hij met een fraaie volley nog de paal, maar nog in dezelfde aanval was hij trefzeker in de rebound na een schot van Max Meyer. Nog in de eerste helft zorgde Ronaldo met zijn tweede treffer voor 2-2. Het betekende zijn 75e doelpunt in de Champions League, waarmee hij Lionel Messi evenaarde.

Huntelaar

Vroeg in de tweede helft kwam de ploeg van trainer Carlo Ancelotti voor het eerst op voorsprong door Karim Benzema. Leroy Sané hield Schalke niet lang daarna in de race door bij zijn Champions League-debuut met een fraai schot te scoren.

Huntelaar bracht Schalke diep in de tweede helft zelfs op voorsprong met een kiezelhard schot via de onderkant van de lat. In een spannende slotfase kregen de Duitsers nog twee grote kansen op de 5-3, maar zover kwam het niet.

De spelers van Real verlieten onder een striemend fluitconcert het veld. Het verlies tegen Schalke betekende de tweede nederlaag deze week, nadat zaterdag Athletic Bilbao met 1-0 te sterk was in de competitie.

Huntelaar: 'Merkte dat spelers Real niet zelfverzekerd waren' | Bekijk de uitslagen en het programma in de Champions League