Chelsea-trainer José Mourinho is op zijn hoede voor de fysieke speelstijl van Paris Saint-Germain voor het duel in de achtste finales van de Champions League van woensdag op Stamford Bridge.

Volgens de Portugees beschikt de Franse kampioen over een keiharde ploeg. ''Zo'n agressieve tegenstander hebben we dit seizoen nog niet gehad'', liet Mourinho dinsdagavond in Londen weten.

''Tijdens de eerste wedstrijd begingen ze de ene na de andere overtreding. Met name Eden Hazard had het bij ons zwaar te verduren."

Gezien de kwaliteit bij de Fransen snapt Mourinho niet waarom de ploeg van Laurent Blanc zo fysiek speelt. "Ik begrijp niet waarom PSG zó stevig speelt. Dat hebben ze helemaal niet nodig. De selectie bestaat uit fantastische voetballers.''

Mourinho, die drie weken geleden met Chelsea in Parijs met 1-1 gelijkspeelde, wil niet de fout maken het defensieve spel volledig af te stemmen op het uitschakelen van spits Zlatan Ibrahimovic.

''Natuurlijk zal het moeilijk zijn hem van scoren af te houden. Maar we willen en moeten het volledige team van PSG ontregelen. Dat is onze belangrijkste opdracht.''

Blanc

Coach Blanc van de Fransen vreest op zijn beurt vooral de 'provocerende' speelwijze van aanvaller Diego Costa.

''Hij houdt ervan om contact te zoeken met zijn tegenstanders, gaat graag het duel aan en daagt iedereen uit die bij hem in de buurt komt. Dat hoort bij zijn spel, daar krijgt hij een kick van. Costa is uitermate geschikt voor het Engelse voetbal'', liet de Franse oud-international dinsdag weten.

Als oud-verdediger van onder meer Barcelona, Internazionale en Manchester United probeert Blanc zijn spelers tactisch zo goed mogelijk voor te bereiden op het afstoppen van Costa. ''We zullen niet in zijn spel moeten meegaan. Want dat wil hij maar al te graag."

Mijn centrale verdedigers zullen hem heel effectief moeten bestrijden en zich zeker niet door hem moeten laten uitlokken. Dat is essentieel om Costa uit de wedstrijd te houden.''

Het duel tussen Chelsea en PSG staat woensdagavond onder leiding van Björn Kuipers.

Bekijk het programma in de Champions League