In speelronde 27 van de eredivisie komt de huidige top drie zondag pas in actie. Vrijdagavond staan de subtoppers Vitesse en AZ tegenover elkaar. Een overzicht van het programma.

Vrijdag 13 maart:

20.00 uur: Vitesse-AZ

Laatste eredivisie-ontmoeting in Arnhem: Vitesse-AZ 0-2 (4 februari 2014)

Weetje Vitesse: Van alle clubs noteerde Vitesse verreweg het hoogste aantal schoten, liefst 489. PSV volgt met 433 schoten en Feyenoord maakt met 416 de top drie vol.
Weetje AZ: Ondanks de ruime nederlaag bij FC Utrecht (6-2) staat AZ nog altijd tweede op de ranglijst op basis van de uitwedstrijden.

Zaterdag 14 maart:

18.30 uur: FC Twente-PEC Zwolle

Laatste eredivisie-ontmoeting in Enschede: FC Twente-PEC Zwolle 2-2 (3 mei 2014)

Weetje FC Twente: Youness Mokhtar, Darryl Lachman en Kamohelo Mokotjo hebben een verleden bij tegenstander PEC Zwolle.
Weetje PEC Zwolle: De bekerhouder heeft 42 punten is daarmee cijfermatig nu al bezig aan z'n beste seizoen in de clubhistorie.

19.45 uur: NAC Breda-Go Ahead Eagles

Laatste eredivisie-ontmoeting in Breda: NAC Breda-Go Ahead Eagles 5-0 (26 oktober 2013)

Weetje NAC Breda: Na zijn gele kaart tegen Feyenoord is Kenny van der Weg geschorst voor deze cruciale wedstrijd. NAC moet winnen om de achterstand op de 'veilige' plek vijftien te verkleinen.
Weetje Go Ahead Eagles: De formatie van scheidend coach Foeke Booy ging drie keer op rij onderuit na de 1-0 overwinning in de IJsselderby tegen PEC Zwolle op 15 februari.

19.45 uur: SC Cambuur-FC Utrecht

Laatste eredivisie-ontmoeting in Leeuwarden: SC Cambuur-FC Utrecht 3-1 (26 oktober 2013)

Weetje SC Cambuur: De ploeg uit Leeuwarden speelde dit seizoen dertien keer thuis en heeft een neutrale balans: zes zeges, zes nederlagen en één remise. Het doelsaldo is ook precies in evenwicht met negentien goals voor en negentien tegen.
Weetje FC Utrecht: De 6-2 zege op AZ ten spijt lijken de Domstedelingen deelname aan de play-offs te kunnen vergeten. De achterstand op de zevende plek bedraagt negen punten.

20.45 uur: Excelsior-Willem II

Laatste eredivisie-ontmoeting in Rotterdam: Excelsior-Willem II 4-0 (19 februari 2011)

Weetje Excelsior: De equipe uit Kralingen incasseerde in de eerste 26 duels slechts 28 gele kaarten. Dat is samen met PSV het laagste aantal van alle eredivisieclubs.
Weetje Willem II: De 'Tricolores' verdedigen tegen Excelsior hun status als beste promovendus. Willem II bezit 32 punten, drie meer dan de opponent van zaterdag. FC Dordrecht heeft slechts vijftien punten.

Zondag 15 maart:

12.30 uur: ADO Den Haag-Heracles Almelo

Laatste eredivisie-ontmoeting in Den Haag: ADO Den Haag-Heracles Almelo 0-3 (4 februari 2014)

Weetje ADO Den Haag: De 3-0 thuisnederlaag tegen Heracles leidde vorig seizoen tot het ontslag van trainer Maurice Steijn.
Weetje Heracles Almelo: De ploeg uit Overijssel kreeg deze jaargang in slechts twee wedstrijden geen tegendoelpunt. Geen enkele andere club presteert slechter op dit vlak.

14.30 uur: PSV-FC Groningen

Laatste eredivisie-ontmoeting in Groningen: PSV-FC Groningen 2-3 (29 maart 2014)

Weetje PSV: De Eindhovenaren hebben al 67 punten verzameld. Dat zijn er slechts vier minder dan het totaal van kampioen Ajax vorig seizoen.
Weetje FC Groningen: Liefst 71 keer zijn spelers van de noorderlingen dit seizoen al teruggefloten voor buitenspel. FC Twente en NAC Breda staan tweede op deze lijst met 69 buitenspelgevallen.

14.30 uur: sc Heerenveen-Ajax

Laatste eredivisie-ontmoeting in Heerenveen: sc Heerenveen-Ajax 3-3 (23 augustus 2013)

Weetje sc Heerenveen: Eerder dit seizoen verloren de Friezen met 4-1 in Amsterdam. Daley Sinkgraven, inmiddels actief voor Ajax, passeerde die avond zijn eigen doelman.
Weetje Ajax: De Amsterdammers moeten het stellen zonder Nick Viergever, die geschorst is. Vorig seizoen trof Christian Eriksen nog doel tijdens sc Heerenveen-Ajax.

16.45 uur: FC Dordrecht-Feyenoord

Laatste eredivisie-ontmoeting in Dordrecht: Dordrecht '90-Feyenoord 1-1 (28 augustus 1994)

Weetje FC Dordrecht: Nog nooit slaagde FC Dordrecht erin om in eigen huis af te rekenen met Feyenoord. Bij de hekkensluiter debuteert trainer Jan Everse.
Weetje Feyenoord: De nummer drie in de eredivisie mist Sven van Beek wegens een schorsing. Feyenoord heeft na 26 duels drie punten meer dan in hetzelfde stadium vorig seizoen.

Bekijk de stand in de eredivisie