FC Twente is er zaterdag niet in geslaagd NAC Breda te verslaan. Na vier nederlagen op rij werd het 1-1 in de Grolsch Veste.

FC Twente leek in eigen stadion wel lange tijd op weg naar een zege. De Tukkers stonden bijna de gehele wedstrijd op voorsprong, maar twee minuten voor tijd tekende NAC-invaller Erik Falkenburg voor de 1-1.

Door de remise heeft NAC na 25 wedstrijden 19 punten, waarmee het nog altijd zeventiende staat in de eredivisie. Het gat met FC Dordrecht, dat vrijdag met 2-1 won van Go Ahead Eagles, is nu vier punten. 

Twente heeft door het gelijkspel 35 punten en staat daarmee zeer teleurstellend achtste. Tegen NAC hoopte Twente juist weer de weg omhoog te vinden en de start was ook veelbelovend.

Steekpass

Hakim Ziyech werd na vijf minuten aangespeeld in het strafschopgebied van NAC. De tengere middenvelder werd weliswaar flink belaagd door de veel sterkere Kenny van der Weg, maar wist de bal toch klaar te leggen voor Luc Castaignos, die koelbloedig raak schoot: 1-0.

De vroege treffer kreeg echter geen mooi vervolg. Twente speelde pover en creëerde nauwelijks gevaar voor het doel van Jelle ten Rouwelaar. NAC speelde ook weinig klaar, al zette Demy de Zeeuw met een fraaie steekpass wel Mats Seuntjens ineens vrij voor doelman Sonny Stevens. Het balletje was echter net te scherp.

Het was de thuisploeg die er in de tweede helft nog het beste van probeerde te maken. Castaignos en Ziyech hadden de 2-0 op de schoen, maar vonden Ten Rouwelaar op hun weg. 

De hoop bleef daardoor aanwezig bij NAC. Dat betaalde zich vlak voor tijd uit toen Falkenburg de 1-1 binnen schoot en zo Twente nog dieper in de zorgen drukte.

Bekijk de stand in de eredivisie