Vitesse heeft zaterdag voor de zesde keer op rij een zege geboekt in de eredivisie. In de Gelredome werd PEC Zwolle met 2-1 verslagen.

De Arnhemmers kwamen tegen de ploeg van trainer Ron Jans nog wel op achterstand, maar treffers van Bertrand Traore en Davy Pröpper brachten de thuisploeg alsnog de winst en daarmee een stevige plek in de subtop.

Vitesse gaat door de zege zelfs over PEC heen op de ranglijst. De ploeg van trainer Peter Bosz staat nu vijfde met veertig punten uit 25 wedstrijden. PEC heeft een punt minder.

In tegenstelling tot Vitesse zijn 'De Blauwvingers' juist met een zeer slechte serie bezig. Zaterdag leek daar door een treffer van Mustafa Saymak wel even een eind aan te komen. Hij kopte al na vier minuten vallend raak (1-0) uit een verre ingooi van Bart van Hintum, maar Vitesse herstelde zich snel.

Gemiste strafschop

Het elftal Bosz nam het initiatief over en creëerde kans op kans. Die waren een tijdlang niet besteed aan Zakaria Labyad, Traoré en Valeri Qazaishvili. De Zwolse doelman Warner Hahn speelde daarin ook een rol. De druk werd echter steeds groter en de gelijkmaker niet meer dan logisch.

De goal kwam van de linkervoet van Traoré. De spits uit Burkina Faso volleerde knap raak (1-1). Vlak voor rust liet Marko Vejinovic na uit een strafschop voor 2-1 te zorgen. Hij schoot vanaf de stip ver over nadat Ben Rienstra de ver opgerukte Kevin Diks onderuit had getrokken.

Vitesse leek niet lang met de misser van Vejinovic te zitten. Ook na rust was de club uit Arnhem dominant en een fraaie actie van Pröpper voorkwam uiteindelijk puntenverlies.

In zijn 125e eredivisieduel in Arnhemse dienst tilde de middenvelder de bal met veel gevoel over Hahn in het doel en tekende zo voor de 2-1 eindstand.

Bekijk de stand in de eredivisie