Coach Louis van Gaal was zeer tevreden dat zijn systeem met twee vleugelaanvallers Manchester United zaterdag aan de overwinning hielp op Sunderland.

"Dit is een grote stap in ons proces", zei Van Gaal na de 2-0 thuiszege tegen Sky Sports. "De eerste helft kon nog beter, maar in de tweede helft hebben we de wedstrijd gecontroleerd, goals gemaakt, kansen gecreëerd en geen mogelijkheden weggegeven."

De Nederlandse manager koos er tegen degradatiekandidaat voor om in een 4-2-3-1-systeem te spelen, met Ashley Young en Angel Di Maria als buitenspelers ter ondersteuning van spits Radamel Falcao, de vervanger van de geblesseerde Robin van Persie.

Wayne Rooney speelde in de rug van de Colombiaan en maakte beide doelpunten.

"We hebben eerder tegen Chelsea, Manchester City en Crystal Palace in dit system gespeeld. In die duels was de balans niet zo goed als vandaag. Je kunt niet altijd zo spelen. Het hangt van veel zaken af."

Het Premier League-voetbal van zaterdag in beeld

Kracht

Van Gaal lichtte Young en Falcao, twee spelers die dit seizoen geen vaste basisplaats hebben bij de 'Mancunians', er speciaal uit.

"Young speelde heel goed. Hij geeft ons kracht en veiligheid aan de linkerkant. Ik was ook blij met Falcao. Hij maakte een geweldige actie om een penalty te forceren."

De oud-bondscoach van Oranje was ook blij met de twee goals van aanvoerder Rooney, die voor het duel met Sunderland al acht wedstrijden droog stond. "Elke speler heeft vertrouwen nodig en als je twee keer scoort, geeft dat zeker vertrouwen."

Rooney helpt United aan zege, Southampton verliest opnieuw | Bekijk de uitslagen en de stand in de Premier League