Borussia Dortmund Jürgen Klopp heeft zich zaterdag tijdens de Kohlenpott-derby tegen Schalke 04 (3-0 winst) gestoord aan de manier waarop Pierre-Emerick Aubameyang zijn treffer vierde.

De Gabonees trok na de 1-0 een Batman-masker, inclusief lange cape, over zijn hoofd en gaf ploeggenoot Marco Reus een Robin-masker.

"Het enige positieve eraan is dat 'Auba' blijkbaar zo veel zelfvertrouwen had, dat hij vooraf wist dat hij ging scoren'', zei Klopp na het duel in Dortmund.

Aubameyang had voor zijn act al een tasje klaargelegd achter het doel. De viering kwam hem vervolgens op een gele kaart te staan.

''Daarom kan dit niet'', oordeelde Klopp, die Aubameyang eerder dit seizoen na een doelpunt een Spiderman-masker over zijn hoofd zag trekken. ''We hebben nu alles wel gezien. Ik zeg het liever niet tegen hem, maar hij mag dit niet meer doen.'' 

Reus kon wel om lachen de viering. ''We wilden voor een beetje lol zorgen, dat was voor de winterstop niet mogelijk gezien onze slechte resultaten", aldus de Duits international.

Bekijk de stand in de Bundesliga