Ajacied Davy Klaassen lijkt op tijd fit voor de topper van zondag tegen PSV. De middenvelder is door Frank de Boer opgenomen in zijn 19-koppige selectie. PSV-verdediger Karim Rekik moet het duel met Ajax aan zich voorbij laten gaan.

Klaassen heeft de laatste weken last van een geïrriteerde buikwand. Daardoor kan hij niet drie keer per week volledige wedstrijden voor zijn club in actie komen.

De Boer noemde het meespelen van zijn middenvelder in Eindhoven donderdag na de zege van zijn ploeg op Legia Warschau (3-0) nog 'twijfelachtig'. 

Hij heeft na de training van zaterdag besloten Klaassen te selecteren voor het treffen met PSV. Er moet nog één speler uit de 19-koppige selectie afvallen.

Rekik afwezig

PSV moet het in de topper stellen zonder Rekik. Hij heeft nog te veel last van zijn hamstring. Rekik miste zaterdag de laatste training van PSV in aanloop naar het duel met Ajax. Dat meldt De Telegraaf.

De verdediger wordt zeer waarschijnlijk opnieuw vervangen door Nicolas Isimat-Marin. De Fransman deed afgelopen donderdag ook al mee tegen Zenit Sint-Petersburg in de Europa League.

Santiago Arias lijkt wel op tijd fit voor de topper tegen Ajax. De rechtsback verscheen zaterdag op het trainingsveld. Na de oefensessie wordt besloten of Arias in de selectie van Phillip Cocu wordt opgenomen.

De Colombiaan reisde net als Rekik niet mee naar Rusland, waar PSV donderdag met 3-0 verloor van Zenit. Arias viel een week eerder met een voetblessure uit in de heenwedstrijd tegen de Russen.

Het duel in Eindhoven begint zondag om 16.45 uur en staat onder leiding van Danny Makkelie.  Koploper PSV heeft een voorsprong van veertien punten op nummer twee Ajax.

PSV jaagt op negende 'dubbele zege' op Ajax | Bekijk het programma en de stand in de eredivisie